Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Vermeende hacker Attractiepark Slagharen kreeg nooit straf

21-12-2014, 19.36 uur

De man die in 2011 door Attractiepark Slagharen werd aangeklaagd voor het lekken van informatie en het hacken van de directie, is nooit veroordeeld en heeft nooit straf gekregen. Dat vertelt hij zelf aan Looopings.

Slagharen beschuldigde een ontslagen ict'er ervan uit wraak allerlei geheime documenten door te sturen aan Looopings en een regionale krant. Na het inhuren van een recherchebureau eiste het pretpark een schadevergoeding van maar liefst 245.000 euro. Bovendien zou de man 181.000 euro aan advocatenkosten moeten betalen. Slagharen had drie advocaten op de zaak gezet.

"Ik heb 25 jaar met veel plezier voor Slagharen gewerkt", zegt de ict'er nu. "Maar nadat toenmalig directrice Angelique Klar me op straat had gezet, kwamen de beschuldigingen. Ik zou de oorzaak van allerlei artikelen op Looopings zijn. En ik zou ook e-mailboxen en Twitter-accounts hebben gehackt om aan informatie te komen. Totale onzin."

De man werd ervan verdacht kwaadaardige software geïnstalleerd te hebben op het netwerk van het pretpark. Daarmee zou hij stiekem in computers van collega's kunnen snuffelen. "Maar dat waren gewoon programma's om vanaf een afstand computerhulp te verlenen. Er was niets geheimzinnigs aan en Slagharen had nota bene zelf om dat systeem gevraagd!"

Uiteindelijk is de rechtszaak die volgde vroegtijdig stopgezet. "Slagharen heeft de keutel in moeten trekken toen bleek dat de beschuldigingen nergens op gebaseerd waren. Blijkbaar kreeg men op den duur zelf ook door dat er geen reden was om door te procederen." Wie de vertrouwelijke informatie wél doorspeelde aan Looopings, is tot op de dag van vandaag niet bekend geworden.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be