Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

'Parc Astérix plant grote nieuwe achtbaan voor 2017'

19-12-2014, 00.51 uur

We hebben in 2017 een goede reden om weer eens naar Parc Astérix te gaan. In dat jaar opent het Franse themapark met striphelden Asterix en Obelix waarschijnlijk een grote nieuwe achtbaan, zei directeur Pascal Fliche deze week in een interview op de Franse televisie.

De baas wilde nog niets kwijt over een fabrikant of een type. Wel is bekend dat zusterparken Walibi Holland en Walibi Belgium voor nieuwe attracties in zee zijn gegaan met de Duitse firma Mack Rides. Die rides openen in 2016. Beide parken zijn net als Astérix eigendom van parkengroep Compagnie des Alpes.

De laatste nieuwe rollercoaster in Parc Astérix was de sensationele hangende achtbaan OzIris (2012), die een topsnelheid haalt van 90 kilometer per uur. In totaal staan er nu zes achtbanen in het park, één minder dan in het nabijgelegen Disneyland Paris.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be