Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Verbod op dierenshows geldt niet voor Dolfinarium, activisten teleurgesteld

13-12-2014, 11.39 uur

Dierenactivisten balen. Het landelijke verbod op shows met wilde dieren, dat volgend jaar van kracht wordt, geldt niet voor dierentuinen zoals het Dolfinarium in Harderwijk. Daar mogen de voorstellingen met dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen gewoon doorgaan.

Circussen hebben vandaag van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) te horen gekregen dat onder meer olifanten, tijgers, leeuwen, giraffen, zebra's, apen, nijlpaarden en zeeleeuwen vanaf 15 september volgend jaar uit de piste geweerd moeten worden. Maar dierentuinen mogen de beesten gewoon blijven inzetten als attractie.

Volgens het kabinet krijgen dieren daar namelijk meer ruimte om hun natuurlijke gedrag te vertonen. Bovendien hoeven ze niet vaak vervoerd te worden. De beslissing is slecht nieuws voor dierenactivisten die al jaren strijden om het Dolfinarium aan banden te leggen. Volgens hen zitten de dieren in te kleine verblijven en veroorzaken de shows stress en depressies.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be