Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Ontslagen medewerker Plopsaland steelt 20.000 euro uit kantoortje

10-12-2014, 11.07 uur

Eén van de criminelen die afgelopen zomer een kluis met ruim 20.000 euro stal uit Plopsaland De Panne, is een oud-medewerker van het pretpark. Dat heeft justitie bekendgemaakt na het aanhouden van drie daders.

Een vierde is nog voortvluchtig. De mannen namen in de nacht van 10 op 11 juli twee kluizen mee uit een kantoortje bij de fotobalie naast de achtbaan Anubis The Ride. Onderweg viel de eerste kluis van een kruiwagen. De andere sleepten ze mee naar Gent.

De kluizen waren goed verstopt. Eén van de dieven, Ali M., wist echter precies waar moest zoeken omdat hij als werknemer toegang had tot het kantoor. Plopsaland ontsloeg hem op staande voet toen hij een van zijn vriendjes uitgenodigd had op zijn werkplek, kennelijk om de slag voor te bereiden.

Het groepje ging niet slim te werk. Zo liet een boef zijn telefoon liggen en kregen de criminelen onderweg naar huis autopech. Bij het overladen van de buit in een andere auto stonden ze pal onder een beveiligingscamera. Een paar dagen later belde een van de daders de politie met de vraag of er misschien ergens langs de snelweg een auto gevonden was. Er is tot 26 maanden cel geëist.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be