Efteling

Drie verschillende ingangen en wachtrijen bij nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898

08-12-2014, 09:03 uur | ReactiesFoto: Eric Rovers

Waaghalzen die komende zomer in de Efteling-achtbaan Baron 1898 durven te stappen, kunnen kiezen uit drie verschillende ingangen. Dat vertellen betrouwbare bronnen binnen het pretpark aan Looopings.

De dive coaster krijgt naast een gewone wachtrij ook een aparte rij voor 'single riders' (bezoekers die alleen zijn) en een speciale rij voor durfallen die tijdens een ritje per se op de eerste rang ('front seat') willen zitten. Al voor het binnengaan van het stationsgebouw wordt de wachtrij opgesplitst in meerdere routes.


ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Efteling krijgt speciale rij voor 'single riders'

Op die manier moet de capaciteit van de achtbaan zo goed mogelijk benut worden. Het uiteindelijke doel is om elke minuut een achtbaantreintje te laten vertrekken. In die tijd moet iedereen zijn ingestapt en moeten alle achttien beugels zijn gecontroleerd.

De Efteling heeft geleerd van fouten uit het verleden. Bij houten achtbaan Joris en de Draak, geopend in 2010, ontstaan in het station vaak opstoppingen. Personen die voorin willen zitten, hopen zich op bij het eerste poortje. Bij het ontwerpen van het station is daar destijds geen rekening mee gehouden.

ZIE OOK: Efteling onthult eerste tekening nieuwe achtbaan, attractie krijgt duister achtergrondverhaal

Reacties