Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Stagiaire Dolfinarium (17) baart baby op toilet

02-12-2014, 16.06 uur

Een 17-jarig meisje is tijdens haar laatste stagedag bij het Dolfinarium in Harderwijk bevallen op het toilet. Dat gebeurde in haar pauze op 30 augustus vorig jaar. De baby overleefde het niet.

In de omgeving van het meisje had niemand door dat ze zwanger was, ook haar collega's bij het Dolfinarium niet. Na de wc-bevalling stopte de tienermoeder het kind in een tas en belde ze haar vader. In het ziekenhuis bleek dat de zuigeling overleden was.

De rechter bepaalde vandaag dat het meisje zich twee jaar lang moeten laten begeleiden door Jeugdzorg. Verder krijgt ze een voorwaardelijke jeugddetentie van zes maanden. Kinderdoodslag zou niet zijn bewezen.

Het Dolfinarium betreurt het voorval, maar wil niet ingaan op vragen over de stagiaire. "We vinden het niet gepast om hierover te praten", zegt woordvoerster Lisette Kars, die ook niet kwijt wil op welke afdeling het meisje werkte. Wel geeft ze aan dat elke stagiair in het Dolfinarium individueel begeleid wordt.

Meer Dolfinarium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be