Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Efteling-bezoekers hebben nauwelijks seks in Fata Morgana, Carnaval Festival is geschikter'

02-12-2014, 10.28 uur

Seks in de Efteling-attractie Fata Morgana komt wel degelijk voor, maar niet heel vaak. Dat concludeert nrc.next vandaag na een heus factcheck-onderzoek. Carnaval Festival zou een veel betere plek zijn voor een snelle wip.

Aanleiding voor het onderzoek was een bericht op Looopings van meer dan een jaar geleden, dat afgelopen week plotseling opnieuw aandacht kreeg toen het tienduizenden keren werd gedeeld op Facebook.

Voor het onderzoek naar pretparkseks ging de factchecker zelf ook even kijken in Kaatsheuvel. Op basis van twee bezoeken aan Fata Morgana concludeert hij dat er in de attractie in ieder geval "geen gunstig seksklimaat geschapen wordt" omdat kinderen huilen en bootjes volgens hem altijd "minstens halfvol" zitten.

Medewerkers die door de journalist ondervraagd werden, geven wel toe dat er af en toe sprake is van een Fata Morgasme. Een ex-personeelslid zegt bovendien: "Het gebeurde inderdaad wel eens, maar het bericht is overtrokken. De Fata Morgana is niet de meest geschikte plek. De gondels in Carnaval Festival zijn veel beter - daar hangen geen camera's."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be