Efteling

'Efteling-bezoekers hebben nauwelijks seks in Fata Morgana, Carnaval Festival is geschikter'

02-12-2014, 10:28 uur | Reacties

Seks in de Efteling-attractie Fata Morgana komt wel degelijk voor, maar niet heel vaak. Dat concludeert nrc.next vandaag na een heus factcheck-onderzoek. Carnaval Festival zou een veel betere plek zijn voor een snelle wip.

Aanleiding voor het onderzoek was een bericht op Looopings van meer dan een jaar geleden, dat afgelopen week plotseling opnieuw aandacht kreeg toen het tienduizenden keren werd gedeeld op Facebook.


ZIE OOK: Efteling-personeel bij Fata Morgana geconfronteerd met seksfoto's

Voor het onderzoek naar pretparkseks ging de factchecker zelf ook even kijken in Kaatsheuvel. Op basis van twee bezoeken aan Fata Morgana concludeert hij dat er in de attractie in ieder geval "geen gunstig seksklimaat geschapen wordt" omdat kinderen huilen en bootjes volgens hem altijd "minstens halfvol" zitten.

Medewerkers die door de journalist ondervraagd werden, geven wel toe dat er af en toe sprake is van een Fata Morgasme. Een ex-personeelslid zegt bovendien: "Het gebeurde inderdaad wel eens, maar het bericht is overtrokken. De Fata Morgana is niet de meest geschikte plek. De gondels in Carnaval Festival zijn veel beter - daar hangen geen camera's."

ZIE OOK: Hitsige en dronken Efteling-bezoekers afgevoerd door beveiliging

Reacties