Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling trekt bijna vier maanden uit voor restauratie van oudste Nederlandse draaimolen

01-12-2014, 16.37 uur

De Efteling neemt uitgebreid de tijd om een 150 jaar oude nostalgische draaimolen te restaureren. Maar liefst veertien weken gaat het duren voor de antieke Vermolencarrousel op het Anton Pieckplein opgeknapt is.

De beroemde molen is dicht van 12 november 2015 tot 27 februari 2016. In die periode worden alle onderdelen gereviseerd en waar nodig vervangen. De Vermolenmolen, officieel 'Carrousel van Giezen en Vermolen', stamt uit 1865 en is de oudste Nederlandse carrousel. Hij werd in 1995 door de Efteling gekocht.

Aanvankelijk stond de attractie op het Dwarrelplein bij de ingang. In 2000 werd de molen verplaatst naar een plein bij het Lavenlaar en sinds 2004 staat de carrousel op de huidige locatie, tegenover het terras van restaurant Het Witte Paard.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be