Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Pretparkbaas Hennie van der Most krijgt dubbel betaald voor asielzoekers

25-11-2014, 16.16 uur | Reacties

Hennie van der Most staat er niet voor niets om bekend een gewiekste, geraffineerde ondernemer te zijn. De eigenaar van Speelstad Oranje blijkt dubbel betaald te krijgen per vluchteling die hij onderbrengt in het Drentse pretpark.

Dat achterhaalde NRC op basis van vergadernotulen. Hennie krijgt in totaal minstens 6 miljoen euro van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). In eerste instantie zouden er 1200 vluchtelingen komen, maar vanwege onrust onder omwonenden is dat aantal bijgesteld tot maximaal 596.

Van der Most heeft echter in de overeenkomst laten opnemen dat hij hoe dan ook het volledige bedrag ontvangt. Dat betekent dat iedere opgevangen asielzoeker nu twee keer zo veel kost als eigenlijk was afgesproken.

De ondernemer en het COA willen niet reageren omdat het om "bedrijfsgevoelige informatie" zou gaan. Dankzij de gehaaide deal is het dreigende faillissement van Speelstad Oranje in ieder geval voorlopig van de baan.

Meer Speelstad Oranje
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be