Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Puy du Fou

Attractiepark zonder attracties wint prestigieuze pretparkprijs

19-11-2014, 21.37 uur

Het Franse themapark Puy du Fou mag zich de komende twee jaar het beste pretpark ter wereld noemen. Bijzonder is dat er in het park helemaal geen achtbanen of waterbanen staan, maar alleen spektakelshows met ridders, vogels en paarden.

In Florida won Puy du Fou gisteren de Applause Award, die door kenners wordt gezien als een soort ultieme 'pretpark-Oscar': de hoogste onderscheiding in de attractiewereld. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt door een internationale vakjury. Nooit eerder sleepte een pretpark zonder mechanische attracties de award in de wacht.

Het is bovendien ruim twintig jaar geleden dat een Europees park er met de Applause Award vandoor ging. Dat gebeurde voor het laatst in 1992, toen de Efteling de onderscheiding mee naar huis nam. Overigens wordt de paardenshow Raveleijn in de Efteling nu verzorgd door Puy du Fou.

Meer Puy du Fou
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be