Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Toren van nieuwe achtbaan Efteling komt vol te hangen met projectoren en mistmachines

18-11-2014, 22.02 uur

Een ritje in de nieuwe Efteling-achtbaan Baron 1898 draait straks niet alleen om de spectaculaire vrije val en twee inversies. Ook binnen in het stationsgebouw zal een hoop te zien én te voelen zijn.

Dat blijkt uit een uitgelekt digitaal showontwerp. In de grote toren, waar de tientallen meters hoge achtbaanlift begint, komen vier hypermoderne projectoren te hangen. Die zijn gericht op de muren links en rechts van de achtbaanpassagiers. Er hangen vier 'moving spotlights' naast.

In twee hoeken van de toren worden bovendien 'hazers' geplaatst, die de hele dag door heel fijne mist kunnen produceren. Led-showlampen zullen de gang van het station naar de lift uitlichten. Daarmee wordt het begin van Baron 1898 een soort kleine darkride op zich.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be