Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Nieuwe verlichting bij Stoomcarrousel Efteling is sfeerloos en misselijkmakend'

18-11-2014, 13.24 uur

Efteling-fans maken zich druk over een nieuw soort verlichting bij de antieke Stoomcarrousel in het pretpark. Daar zijn sfeervolle gloeilampen onlangs vervangen door kille ledverlichting, tot grote woede van de liefhebbers.

Leden van Efteling-fansite Eftelist staan op hun achterste benen. Zo schrijft Friso Geerlings namens de redactie: "De honderden glazen bolletjes met goudgeel licht werden vervangen door spierwitte ledvervangers die een groot deel van de klassieke sfeer van de carrousel teniet doen." Hij noemt de aanpassing "bijzonder onaangenaam" en zegt er zelfs een beetje misselijk van te worden.

"Het totale paleis stoot welhaast af als een supermarktkoelcel van een Duitse discounter." Als het aan Eftelist ligt, beseft de Efteling dat het behouden van de duurdere gloeilampen "de perfecte, blijvende omlijsting van de prachtige carrousel is", in tegenstelling tot de "waardeloze, spierwitte en ijskoude" ledverlichting.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be