Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling claimt 'Disney-sprookje' Pinokkio voor eigen musical

17-11-2014, 11.07 uur

De meeste Nederlanders kennen Pinokkio als tekenfilm van Walt Disney. Maar als het aan de Efteling ligt, komt daar binnenkort verandering in. Volgend jaar staat het sprookje als musical op de planken in het Efteling Theater.

"Met het verhaal van Pinokkio kun je verschillende kanten op", zegt Efteling-directielid en parttime musicalproducent Olaf Vugts. "Wij maken er een vrolijk verhaal van." Opvallend is dat Pinokkio nog niet in het Sprookjesbos staat. Het pretpark heeft nog een jaar de tijd om dat sprookje te verwezenlijken. De musical is te zien vanaf het najaar van 2015.

Net als bij de musical Klaas Vaak zullen voornamelijk jonge kinderen de hoofdrollen op zich nemen. Veel oude bekenden uit vorige Efteling-producties keren terug. Zo doet huiscomponist René Merkelbach de muziek, schrijft Allard Blom het script en de liedteksten en ontwerpt Robert-Jaap Jansen het decor.

Concurrent Studio 100 produceerde in 2000, 2006 en 2008 ook al een kindermusical rond de beroemde houten pop, die door zowel Nederland als België toerde.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be