Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Indoor Coevorden

Plopsa Indoor Coevorden krijgt jaarlijks tienduizenden euro's van de gemeente

17-11-2014, 13.27 uur

De Drentse gemeente Coevorden betaalt attractiepark Plopsa Indoor ieder jaar tienduizenden euro's aan belastinggeld. Dat blijkt uit een lijst met afspraken tussen de directie en de gemeente, meldt het Dagblad van het Noorden.

Zo krijgt het pretpark twintig jaar lang 20.000 euro voor het gebruiken van de naam Plopsa Indoor Coevorden. Dat de plaatsnaam van het park in reclames wordt genoemd, zou goed zijn voor de bekendheid van de gemeente.

Ook wordt er jaarlijks 80.000 euro neergeteld voor advertentieruimte in folders van Plopsa. Daarnaast legden zowel de gemeente als de provincie Drenthe in 2007 ieder 400.000 euro op tafel om Studio 100 over te halen naar Coevorden te komen.

De toenmalige wethouder Peter Snijders (VVD) verdedigde de overheidssteun destijds door te benadrukken dat "Coevorden baat heeft bij het pretpark". Nu zit de gemeente diep in de financiële problemen.

Meer Plopsa Indoor Coevorden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be