Walygator Parc

Frans probleempretpark Walygator maakt eindelijk winst

16-11-2014, 18:50 uur | Reacties

Het onmogelijke is gebeurd: Walygator Parc in Noord-Frankrijk draait geen verlies meer. Jarenlang ging het pretpark gebukt onder mismanagement en financiële problemen, maar het tij lijkt gekeerd.

"Walygator Parc draait eindelijk weer winst", vertelt directrice Jacqueline Lejeune trots in een interview met een regionale krant. "Volgens mij is dat voor het eerst in vijftien jaar." Er kwamen dit seizoen 458.936 bezoekers, mede dankzij een goede septembermaand en populaire halloweenweekenden.


ZIE OOK: Walygator Parc gered

Walygator Parc werd begin vorig jaar overgenomen door een groepje ambitieuze ondernemers. De vorige eigenaren, twee louche kermisexploitanten, hadden het park jarenlang verwaarloosd. Attracties waren niet onderhouden en personeelsleden werden niet uitbetaald.

"We hebben er alles aan gedaan om het slechte imago kwijt te raken", zegt de bazin. "Er is onderhoud gepleegd en alle veiligheidseisen bij de attracties zijn aangescherpt." Volgend jaar komt er waarschijnlijk weer een nieuwe attractie bij, maar daarover wil de directrice nog niets kwijt.

ZIE OOK: Frans pretpark lift mee op dinosaurushype: wildwaterbaan met dinothema

Reacties