Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Drie opvallende nieuwkomers op Tilburgse kermis 2015

14-11-2014, 14.33 uur

Op de Tilburgse kermis komen volgend jaar in ieder geval drie nieuwe blikvangers te staan, waaronder een enorme vrijevaltoren. Dat heeft de gemeente gisteren bekendgemaakt.

The Tower wordt de eerste attractie in Tilburg ooit die hoger is dan de beroemde Sint-Josephkerk. De kolossale toren brengt passagiers tot een hoogte van zo'n tachtig meter, waarna ze met een rotgang naar beneden zakken. In september ging The Tower in première in Weert. Een maand later zaten twintig personen op de kermis in Breda bijna een half uur vast in de ride door een stroomstoring.

Op het Koningsplein komt voor het eerst de Spinning Coaster XXL te staan, die hoger en langer is dan de gebruikelijke muisachtbanen op de kermis. De Duitse attractie Encouter gaat in première op het Piusplein. Bezoekers zitten in een donkere ruimte vol special effects, waar ze getuige zijn van de ontsnapping van een kwaadaardig buitenaards wezen.

Naast de nieuwigheden keren er ook bekende namen terug, zoals de gigantische zweefmolen Mission Space (Spoorlaan) en de Star Flyer (NS-plein). Later deze maand wordt bekend welke exploitanten zich nog meer hebben ingeschreven.



Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be