Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Mijlpaal bij bouw dive coaster Efteling: hoogste punt stationsgebouw bereikt

12-11-2014, 22.50 uur

Tijd voor taart op de bouwplaats van dive coaster Baron 1898 in de Efteling. Het hoogste punt van het stationsgebouw is bereikt. Sinds gisteravond staat de constructie van een ongeveer vijftien meter hoge toren overeind.

Alleen de achtbaan zelf en een grote schoorsteen naast het gebouw worden hoger. In de toren begint de lift die karretjes naar een hoogte van dertig meter brengt, gevolgd door een vrije val van bijna veertig meter.

De bouw van Baron 1898 gaat hard: slechts twee weken geleden werd er begonnen met de constructie van het station. Vorige week arriveerden de eerste baandelen. Over ongeveer een half jaar moet de attractie af zijn.

Pretparkfan Vincent Keuchen plakte een tekening van Baron 1898 in een actuele bouwfoto. Daardoor is goed te zien waar de in het oog springende achtbaan precies komt te liggen en hoe hoog de lift wordt.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be