Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Toch Zwarte Pieten in de Efteling

11-11-2014, 20.26 uur

De Efteling is pro-Zwarte Piet. In tegenstelling tot eerdere berichten komen er dit najaar gewoon Pieten naar het pretpark. En daar zullen geen politiek correcte Regenboogpieten tussen zitten: ze zijn allemaal zwart.

Vorige maand liet de Efteling weten af te zien van een Sinterklaasviering, naar verluidt om de landelijke discussie over de kleur van de Pieten te ontlopen. Concurrent Duinrell kwam eerder zwaar onder vuur te liggen toen de suggestie werd gewekt dat de Pieten daar niet langer zwart zouden zijn.

De Efteling hield zich in eerste instantie afzijdig, maar vandaag werd duidelijk dat we de Zwarte Pieten niet hoeven te missen in het sprookjespark. Op 16, 23 en 30 november zijn ze onderdeel van speciale Sinterklaas-voorstellingen van de Sprookjesboom-musical in het Efteling Theater. Ze brengen voor alle kinderen een cadeautje en wat lekkers mee.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be