Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling gelooft in toekomst PandaDroom, contract met WNF waarschijnlijk verlengd

08-11-2014, 19.06 uur

De Efteling heeft niet de intentie om PandaDroom te vervangen door een ander soort attractie. Dat heeft directeur Fons Jurgens vandaag verteld op een bijeenkomst met fans. Wel worden er plannen gemaakt om de ouderwetse 3D-film een opknapbeurt te geven.

In 2016 loopt het contract met hoofdsponsor Wereld Natuur Fonds (WNF) af. Jurgens: "Die samenwerking is belangrijk. Onze intentie is om daarmee door te gaan." En wat er ook gebeurt: het thema van de attractie blijft 'de natuur'.

"De techniek is verouderd", gaf Jurgens toe. "Dat kan beter. Voor ons is het belangrijk dat PandaDroom attractief blijft voor de bezoekers." Op dit moment vindt er overleg plaats tussen de Efteling en het WNF om iets nieuws te verzinnen voor het voorjaar van 2016.

PandaDroom is al sinds de opening in 2002 een vreemde eend in de bijt binnen het attractieaanbod van de Efteling. Veel fans noemen zowel de stijl en de afwerking als het achterliggende verhaal ondermaats. Bovendien is de 3D-techniek van twaalf jaar geleden intussen behoorlijk achterhaald.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be