Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parques Reunidos

Te koop: Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park

02-11-2014, 19.09 uur

Parques Reunidos, de moedermaatschappij van pretparken als Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany, staat te koop. Dat meldt persbureau Reuters op basis van betrouwbare insiders.

De huidige eigenaar, een Britse private investeerder met de naam Arle Capital, zou de Spaanse pretparkgroep in de eerste helft van 2015 van de hand willen doen. Parques Reunidos moet ongeveer 2 miljard euro opbrengen.

Reunidos exploiteert momenteel 72 attractieparken, waterparken en dierentuinen over de hele wereld, waaronder ook Mirabilandia (Italië), Parque Warner (Spanje), Tusenfryd (Noorwegen) en BonBon-Land (Denemarken). Het hoofdkantoor staat in Madrid.

Arle Capital heeft in 2010 ook al eens geprobeerd om de pretparkgroep te verkopen, maar dat proces werd gestaakt toen bleek dat niemand de hoofdprijs wilde betalen.

Meer Parques Reunidos
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be