Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland komt met parodie op Efteling-achtbaan Baron 1898: 'Clown 2007'

23-10-2014, 17.03 uur

Je kunt zeggen wat je wilt over Walibi Holland, maar in de polder hebben ze in ieder geval wel humor. Op Facebook verscheen vanmiddag een ontwerp van een nieuwe achtbaan die Walibi zogenaamd volgend jaar opent: geheel toevallig een exacte kopie van de dive coaster in de Efteling, maar dan met het thema van een horrorclown.

Voor de komische parodie liet Walibi Holland de beroemde tekening van Efteling-achtbaan Baron 1898 bijna een-op-een natekenen, maar dan met circustenten in plaats van mijngebouwtjes. De diepe mijnschacht heeft plaatsgemaakt voor de gigantische opengesperde mond van een kwaadaardige clown. De naam: Clown 2007.

"Niemand minder dan ikzelf zal centraal staan in de unieke ride waarbij de vraag zal zijn of je het einde van de rit haalt", schrijft mascotte Eddie de Clown op Facebook. Veel verbaasde fans hebben niet door dat het om een grote grap gaat. "Beetje een Efteling-remake", zegt iemand. Een ander vraagt zich bloedserieus af: "Is dit niet dezelfde als uit de Efteling, alleen met een andere naam en decor?"

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be