Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Duinrell

Duinrell doet Zwarte Piet in de ban

22-10-2014, 23.59 uur | Reacties

Duinrell stopt met het gebruik van de term 'Zwarte Piet'. Vanaf dit jaar krijgt het Wassenaarse pretpark geen bezoek van Zwarte Pieten, maar van zogeheten Karakterpieten. Elke Piet krijgt een eigen thema.

Zo komt er een Brandweerpiet, een Discopiet, een Fanfarepiet en een Politiepiet. "We willen ons niet mengen in de discussie, we noemen de Pieten gewoon niet meer zwart", vertelt een woordvoerder aan Looopings.

Duinrell staat in de weekenden van 22 en 29 november in het teken van Sinterklaas. Daarbij hoort ook een heuse Pietenparade. Maar of die Pieten zwart geschminkt zijn, wil de voorlichter niet zeggen. "Dat is op dit moment niet relevant."

Het is voor het eerst dat een Nederlands pretpark het Sinterklaasfeest op de schop neemt naar aanleiding van de landelijke protesten tegen Zwarte Piet. Vorig jaar trokken de parken zich daar nog niets van aan. Concurrent Attractiepark Slagharen heeft al laten weten dat de Zwarte Pieten ook dit jaar behouden blijven. Het is nog niet bekend waar de Efteling en Toverland voor kiezen.

Meer Duinrell
Reacties