Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

'Lachen' met Europa-Park: Hitlergroet in Duitse pretparkshow

22-10-2014, 16.16 uur

Een schaatsshow in het grootste pretpark van Duitsland heeft nazistische trekjes. Tijdens 'Horror on Ice' in Europa-Park doet een acteur tot drie keer toe een Hitlergroet terwijl hij keihard "Feuer!" schreeuwt.

Dat is te zien op een internetvideo. De Hitlergroet is een vast onderdeel van de Halloween-voorstelling, vertellen bezoekers aan Looopings. "Ik dacht eerst dat het een pijnlijke beweging was, maar de acteur deed het daarna nog een paar keer", zegt een toeschouwer. "Vervolgens moest het publiek voorzichtig lachen."

Op Duitse discussiefora klagen fans van het attractiepark steen en been over de platvloerse, erotisch getinte ijsshow, die ze "een smet op Europa-Park" noemen. "Het is sowieso een waardeloze, zwakke show, maar die Hitlergroet heeft er helemaal niets in te zoeken." Horror on Ice wordt tijdens Halloween twee keer per avond opgevoerd.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is het brengen van de Hitlergroet strafbaar in Duitsland. Europa-Park heeft nog niet gereageerd.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be