Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Wat komt er na de vrije val? Volledig ritverloop van Efteling-achtbaan Baron 1898 bekend

30-10-2014, 20.17 uur

De Efteling heeft deze maand onthuld hoe het station van dive coaster Baron 1898 eruit komt te zien, maar officieel weten we nog niets over de rest van de achtbaan. Daar komt vanavond verandering in.

Looopings kan op basis van verschillende betrouwbare bronnen melden wat het exacte ritverloop van de spectaculaire attractie wordt. Na de lift en een loodrechte val van 37,5 meter volgt een zogeheten Immelmann-loop, ook wel bekend als een sidewinder. Bezoekers vliegen met 90 kilometer per uur door een halve looping die eindigt in een kurkentrekker.

Daarna volgt een tweede inversie. Treintjes glijden door een zogeheten zero G-roll, een soort uitgestrekte kurkentrekker waarin passagiers even gewichtsloos zijn. De rit eindigt met een zeer scherpe helix, een horizontale spiraal, waarna de passagiers terugkeren naar het station.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be