Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Efteling

Tumult om gebrandmerkte paarden in Efteling-show

23-10-2014, 10:52 uur | Reacties

Een paar dierenactivisten dreigen naar de Dierenbescherming te stappen vanwege gebrandmerkte paarden in de Efteling-show Raveleijn. Dat hebben ze zelf laten weten aan Looopings. Het brandmerken van paarden is sinds 2001 verboden in Nederland.

"Het plaatsen van zo'n brandmerk is extreem pijnlijk voor het dier", zeggen de boze betogers. "De Dierenbescherming is er niet voor niets fel op tegen. Dat een oer-Hollands attractiepark als de Efteling zich daarmee inlaat, is schandalig." Volgens de activisten toont de Efteling niet genoeg respect voor het welzijn van de paarden.

ZIE OOK: Kritiek op stunt in Efteling-show Raveleijn: 'Schande dat dit gebeurt'

Een woordvoerder van het pretpark laat in een reactie weten zeker niet achter het brandmerken te staan. De paarden hadden echter al een brandmerk toen ze uit Spanje werden gehaald, waar het pijnlijke proces wel is toegestaan.

"De Efteling heeft dierenwelzijn zeer hoog in het vaandel staan", aldus de voorlichter. "De paarden uit Raveleijn worden goed verzorgd op een nabijgelegen manege en staan onder maandelijks toezicht van een dierenarts."

ZIE OOK: Rechter verbiedt paardenrace in pretpark

Reacties
Bijdrage