Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling onthult eerste tekening nieuwe achtbaan, attractie krijgt duister achtergrondverhaal

15-10-2014, 05.40 uur

Fans van de Efteling hebben maanden naar deze dag uitgekeken. Vandaag geeft het pretpark eindelijk openheid van zaken over de nieuwe dive coaster die volgend jaar af moet zijn. De spectaculaire achtbaan is gedecoreerd als een oude Hollandse goudmijn met mijngebouwtjes en een mijnschacht.

Alle nieuwtjes die Looopings de afgelopen maanden over de nieuwe attractie publiceerde, zijn daarmee in één klap bevestigd. Een eerste ontwerp laat zien dat bezoekers in treinen met achttien personen (drie rijen van zes passagiers) naar het hoogste punt worden gehesen, waar ze met hun voeten in de lucht bungelen.

Daar hangen de inzittenden even stil, om vervolgens met 90 kilometer per uur bijna veertig meter loodrecht de diepte in te duiken. Voor de bouw is achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard uit Zwitserland ingeschakeld.

De overvloedig gedecoreerde wachtrij loopt door verschillende lokalen. Daarna volgt een voorshow waarin bezoekers oog in oog komen te staan met avonturier Gustave Hooghmoed, het hoofdpersonage van de attractie.

De legende verhaalt dat Gustave ooit een klompje goud in de mijn vond. 'Witte Wieven', mythische wezens die eruit zien als spookachtige mistflarden, waarschuwden hem om het goud niet mee te nemen. Maar Gustave was hebzuchtig en luisterde niet. Hij nam het goud mee en kocht daarmee het hele gebied op. Vervolgens noemde hij zichzelf 'Mijnbaron' en rekruteerde hij mijnwerkers die voor hem konden werken. Eén voor één kwamen ze echter lijkbleek weer naar boven: niemand durfde lang in de goudmijn te blijven.

"En wij vragen straks aan de bezoekers: ga jij op het verleidelijke aanbod van de Baron in?", vertelt directeur imagineering Olaf Vugts in De Telegraaf. "Test jij je moed en daal je als mijnwerker af naar de onuitputtelijke goudbron? Of leg jij het af tegen de kracht van de Witte Wieven?" De achtbaan gaat Baron 1898 heten. Hij is niet voor iedereen weggelegd: er geldt een lengte-eis van minimaal 1.40 meter.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be