Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Naam van dive coaster Efteling eindelijk bekend: Baron 1898

15-10-2014, 05.38 uur

"Ga je mee in de Baron?" Die zin zullen we vanaf volgend jaar zomer waarschijnlijk behoorlijk vaak gaan horen in Kaatsheuvel. De nieuwe achtbaan van de Efteling gaat 'Baron 1898' heten.

De Efteling koos bewust voor een internationale naam die door zowel Engelsen, Duitsers als Fransen goed uit te spreken is. De titel verwijst naar de hoofdpersoon uit het bijbehorende achtergrondverhaal, een Mijnbaron, en het jaartal waarin de sage zich afspeelt.

Het is voor het eerst dat de Efteling een jaartal verwerkt in de naam van een attractie. In het bijbehorende logo komen een schep en een pikhouweel terug, net als twee klompjes goud uit de goudmijn.

Maanden geleden kon Looopings al melden dat het pretpark 'Hoogmoed' had gekozen als tijdelijke werktitel voor de dive coaster. Die benaming blijkt wel terug te komen in de attractie: het hoofdpersonage heet Gustave Hooghmoed.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be