Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelstad Oranje

Asielzoekers in pretpark maken buurtbewoners het leven zuur

14-10-2014, 10.49 uur

Inwoners van het Drentse dorpje Oranje zijn helemaal klaar met de asielzoekers die sinds kort worden opgevangen in een overdekt pretpark in de buurt. Ondernemer Hennie van der Most zette de poorten van zijn Speelstad Oranje wagenwijd open voor honderden vluchtelingen, maar die zorgen voor overlast en gevaarlijke situaties.

Ze lopen lukraak over de weg en laten de buurtbus uitpuilen. Een supermarktmanager schrok zich naar eigen zeggen rot toen er tijdens sluitingstijd een groep Afrikanen voor zijn winkel bivakkeerde. Er mogen voortaan nog maar zes buitenlanders tegelijk naar binnen. En doordat de asielzoekers massaal mobieltjes hebben aangeschaft, kan niemand meer gebruikmaken van mobiel internet.

De burgemeester denkt dat de problemen snel worden opgelost. In het voormalige Drentse pretpark verblijven nu zo'n vierhonderd asielzoekers. Naast Speelstad Oranje vangt ook Duinrell in Wassenaar komende winter honderden Irakezen, Syriërs en Afghanen op.

Meer Speelstad Oranje
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be