Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Rechter verbiedt nageaapte kermisattractie

07-10-2014, 12.36 uur

Een attractie met de naam Hang Over mag niet meer reizen op de Nederlandse kermis. Dat heeft de rechtbank afgelopen week besloten. De draaiende schommel zou te veel lijken op een andere ride.

De Nederlandse attractiebouwer KMG had een proces aangespannen tegen de kermisfamilie Dauphin. Die reisde sinds dit jaar met een exacte kopie van KMG's machine Freak Out, afkomstig uit Tsjechië.

"De voorzieningsrechter veroordeelt gedaagden de exploitatie van de attractie genaamd 'Hang Over' te staken en gestaakt te houden", staat in de uitspraak. Voldoen de plagiaatplegers daar niet aan, dan betalen ze 20.000 euro per overtreding.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be