Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark DippieDoe

Klachten over 'gevaarlijke' zweefmolen in pretpark DippieDoe

06-10-2014, 10.10 uur

Een zweefmolen in het Brabantse pretpark DippieDoe voldoet niet aan de regels. Daardoor kunnen kinderen klem komen te zitten tussen de stoeltjes, met pijnlijke ledematen tot gevolg.

Bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit kwamen al meerdere klachten over de zogenaamde 'Draaikolk' binnen. Afgelopen donderdag namen twee inspecteurs een kijkje. Toen werd geconstateerd dat de attractie niet in orde is. Toch hoeft de molen niet gesloten te worden.

Dat is directeur Stein van Pelt sowieso niet van plan. "We houden voortaan rekening met waar we kinderen laten zitten, zo min mogelijk naast elkaar", vertelt hij in het Eindhovens Dagblad. Het sluiten van de attractie zou geen optie zijn. "Dat kunnen we niet maken. Mensen betalen niet voor gesloten attracties."

De stoeltjes blijken elkaar te raken als de molen niet snel genoeg draait. Het liefst zou Van Pelt de Draaikolk harder laten gaan, maar dan mag niet volgens de bijgeleverde papieren.

Meer Attractiepark DippieDoe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be