Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Directeur Efteling wil nieuw sprookje in het Sprookjesbos

03-10-2014, 12.31 uur

De directeur van de Efteling heeft tussen neus en lippen door verklapt welk sprookje hij binnenkort het liefst in het Sprookjesbos zou willen zien. "Het Lelijke Eendje zou goed bij ons passen", vertelde Fons Jurgens.

Hij deed die uitspraak afgelopen week tijdens de première van een nieuwe Sprookjesboom-musical. De Efteling heeft altijd gezegd het Sprookjesbos ook tijdens de bouw van andere grote attracties niet uit het oog te willen verliezen. De laatste toevoeging aan het bos was die van De Nieuwe Kleren van de Keizer in 2012.

Het Lelijke Eendje, een verhaal van de Deense schrijver Hans Christian Andersen, is al op een aantal plekken in het pretpark terug te vinden. Zo verwijst hengelspel Ukkie Dukkie in de Game Gallery naar het sprookje en hangt er sinds 2005 een bronskleurige plaquette met een uitbeelding van het verhaal in het Sprookjesbos, ter gelegenheid van het Hans Christian Andersen-jaar.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be