Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Oppassen: souvenirs uit Europa-Park zijn kankerverwekkend

03-10-2014, 08.36 uur

Wie ooit een pet heeft gekocht in Europa-Park, moet dat souvenirtje zo snel mogelijk weggooien of vernietigen. Geel-blauwe baseballcaps uit de souvenirwinkels van het Duitse attractiepark blijken een kankerverwekkende stof te bevatten.

Daarvoor waarschuwt de Europese Commissie in een urgent veiligheidsdocument. De ziekmakende petten, gefabriceerd in China, zitten vol met zogenaamde aromatische amines. Langdurig gebruik kan ervoor zorgen dat de onveilige stoffen door de huid worden geabsorbeerd. Dat veroorzaakt kanker, onvruchtbaarheid en impotentie.

Er is een onmiddellijke terugroepactie in gang gezet. Consumenten die de gevaarlijke pet in huis hebben, kunnen hun geld terugvragen door een mailtje te sturen naar Europa-Park.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be