Nog twee maanden: dit is het menu van Efteling-restaurant Brasserie 7
01-06-2025, 11.39 uur

Het gloednieuwe Efteling Grand Hotel gaat over precies twee maanden open voor publiek. Hotelgasten én dagbezoekers kunnen straks een hapje eten in twee verschillende restaurants, Restaurant & Bar Mystique en Brasserie 7. Het concept van de laatstgenoemde eetgelegenheid, dat draait om "zeven magische ingrediënten", werd onlangs al uit de doeken gedaan. Nu staat ook de volledige menukaart online.
Er zijn zeven voorgerechten, zeven hoofdgerechten en zeven nagerechten, aangevuld met enkele lunch- en dinerspecialiteiten. Op de lijst met voorgerechten staan de volgende items: gerookte carpaccio (16 euro), terrine van eend (18 euro), gemarineerde zalm (18 euro), Franse uiensoep (14 euro), caesarsalade (15 euro), coquillesalade (18 euro) en soep van de dag.
Bezoekers kunnen vervolgens kiezen uit deze zeven hoofdgerechten: Zeeuwse mosselen (28 euro), gekonfijte parelhoen (26 euro), steak tartaar (27 euro), bavette (29 euro), oerbiet (25 euro), knolselderij (24 euro) en vis van de dag. Voor salade, friet, groenten of brood moet 6 tot 8 euro bijbetaald worden.
Vlierbes
En de toetjes? Het assortiment bestaat uit rumcake (12 euro), crème brûlée (11 euro), sabayon (12 euro), peche melba (14 euro), millefeuille (11 euro), vlierbes (14 euro) en een kaasplankje (16 euro). Tijdens zowel de lunch als het diner kunnen gasten ook aparte gerechten bestellen, de zogenoemde specials.
's Middags zijn dat broodjes zalm, carpaccio of burrata, een hamburger, quesadilla's, een tosti, kroketten op brood en garnalenkroketten op brood, voor 8 tot 19 euro. 's Avonds wordt de kaart aangevuld met een burger (25 euro), pasta pesto (18 euro) en krokante kabeljauw (20 euro).
Duurder
De prijzen en de gerechten verraden dat Brasserie 7 één van de meest luxe restaurants in de wereld van de Efteling zal zijn. Het andere grote restaurant in het Grand Hotel, Mystique, wordt nog een stuk duurder en exclusiever. Daarvan komt de menukaart op een later moment naar buiten.