Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland overwoog zes verschillende achtbanen

02-10-2014, 09.22 uur

Bij het kiezen van een nieuwe achtbaan is Walibi Holland niet over één nacht ijs gegaan. Maar liefst zes grote achtbaanfabrikanten waren in de race om de nieuwe rollercoaster te mogen bouwen.

"We zijn al meer dan drie jaar bezig om te kijken wat we nu precies willen en met wie", vertelde directrice Mascha van Till deze week op een bijeenkomst voor fans. "Zes leveranciers hebben een voorstel voor ons gedaan op basis van een briefing. Uiteindelijk bleven er drie over."

Eind vorig jaar besloot Walibi om de opdracht te gunnen aan Mack. "Zij voelden het best aan wat wij zochten." De nieuwe achtbaan wordt niet heel erg groot, gaf Mascha toe. Ze wil naar eigen zeggen "niet doorslaan". "Je kunt ook iets neerzetten waar niemand in durft, of waarvan de effecten zo risicovol zijn dat het de vraag is of hij het wel dagelijks doet."

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be