Chef-kok van Europa-Park-restaurant wordt na een paar maanden alweer vervangen
Vandaag, 00.53 uur

Europa-Park presenteert opnieuw een nieuwe chef-kok voor een luxe restaurantbeleving. Het Duitse attractiepark kondigde in maart aan dat het bijzondere darkride-restaurant Eatrenalin voortaan geleid zou worden door sterrenchef Alexander Mayer. Kennelijk was dat geen match, want hij heeft het etablissement inmiddels alweer verlaten.
Mayer nam "op eigen initiatief" afscheid, benadrukt Europa-Park. Verder wil men niets zeggen over de reden van het vertrek. De plek van Mayer wordt overgenomen door een bekend gezicht in het Duitse pretparkresort: sterrenchef Peter Hagen-Wiest. Hij runt al meer dan tien jaar een ander Europa-Park-restaurant: Ammolite bij themahotel Bell Rock.
Dat etablissement beschikt over twee Michelinsterren. Voortaan is Hagen-Wiest ook verantwoordelijk voor de culinaire aspecten van Eatrenalin, waarin bezoekers in voertuigen door verschillende ruimtes met speciale effecten rijden. Onderweg krijgen ze bijzondere hapjes voorgeschoteld.
Franse keuken
In een persbericht wordt de filosofie van Hagen-Wiest beschreven als "een klassieke, Franse keuken gecombineerd met internationale invloeden en moderne verfijning". Europa-Park-directeur Thomas Mack zegt blij te zijn dat de kok zich ook over Eatrenalin wil buigen.
"Zijn vermogen om klassieke technieken te combineren met moderne invloeden en zijn onvermoeibare toewijding aan kwaliteit en innovatie maken hem tot een van de belangrijkste chef-koks van Duitsland", laat Mack weten. Na de zomervakantie, begin september, introduceert de kok een volledig nieuw achtgangenmenu bij Eatrenalin.