Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Bouwer van Efteling-attractie Vliegende Hollander zwijgt over problemen

30-09-2014, 12.44 uur | Reacties

De fabrikant van De Vliegende Hollander in de Efteling, het Limburgse bedrijf KumbaK, wil liever niet aan het fiasco rond de attractie herinnerd worden. Bij de bouw van de waterachtbaan ging tussen 2005 en 2007 gigantisch veel fout.

Door ernstige technische tekortkomingen, financiële problemen en juridische conflicten liep de bouw uit op een regelrecht drama. Uiteindelijk moest de Efteling een bedrijf uit Zwitserland inhuren om de attractie operationeel te krijgen. En nog steeds wordt De Vliegende Hollander vrijwel dagelijks geteisterd door storingen.

"Ik denk dat ik daar niet veel over moet vertellen", zegt woordvoerder Timo Klaus in gesprek met Looopings. "Het is gelukkig al heel lang geleden. Het boek is gesloten. We praten er niet meer over." Toch zijn de Limburgers achteraf gezien niet overal ontevreden over. "Ik denk dat de track nog steeds heel mooi is. Dat is een heel mooi systeem geworden. En over de rest gaan we het niet hebben."

KumbaK heeft zich tegenwoordig gespecialiseerd in het vernieuwen van bestaande attracties, met nieuwe treinen en nieuwe remmen. "Je zult ons geen nieuwe attracties meer zien bouwen. We hebben ons plekje in de markt gevonden."

Meer leveranciers
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be