Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Dit is de nieuwe attractie van Bobbejaanland

25-09-2014, 17.45 uur | Reacties

We weten sinds vanmiddag eindelijk zeker welke nieuwe attractie volgend jaar in Bobbejaanland komt te staan. Het attractietype zelf zorgt voor weinig verrassingen, de fabrikant daarentegen wel.

Bobbejaanland opent komend voorjaar een zogenaamde immersive tunnel, een megasimulator waarin bezoekers zittend in een bewegend karretje naar een 3D-film kijken die om hen wordt geprojecteerd. De Spaanse investeringsmaatschappij Parques Reunidos, eigenaar van Bobbejaanland, stelde 5 miljoen euro beschikbaar.

De 'belevingstunnel' heeft de werktitel 'Mystery Mines/Forbidden Caves' en wordt in een persbericht als volgt omschreven: "Tijdens een jeepsafari door de jungle belanden bezoekers plots in een ondergrondse wereld met grotten en mijnschachten die bewaakt worden door exotische monsters."

Zusterpark Movie Park in Duitsland presenteerde dit jaar precies zo'n ride, gebouwd door de fabrikant Simworx. De simulator in Bobbejaanland wordt echter door een ander bedrijf geleverd.

Directeur Roland Kleve van Bobbejaanland wil niet zeggen welke firma dat is. Wij zetten ons geld op attractiebouwer Holovis uit Engeland. "We hebben deze week een grote opdracht in Europa binnengesleept", vertelt een manager van Holovis in gesprek met Looopings.Reacties