Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Massale vechtpartij om frietje op de kermis

22-09-2014, 07.23 uur

Op een kermis in België is een discussie over een bakje friet zaterdagavond gigantisch uit de hand gelopen. Honderden bezoekers en exploitanten gingen met elkaar op de vuist. Drie agenten raakten gewond.

De ruzie ontstond toen de uitbater van een frietkraam op de kermis in Hasselt twee Indiërs vroeg om hun bestelling vooraf te betalen. Autochtone klanten hoefden dat niet. Toen politieagenten het conflict probeerden te sussen, kregen ze rake klappen van een stel kermisbazen. Vervolgens begonnen zo'n tweehonderd omstanders zich met het opstootje te bemoeien, waarna er een ware veldslag ontstond.

Drie relschoppers werden opgepakt, maar die zijn inmiddels allemaal weer op vrije voeten. Wel heeft de burgemeester besloten dat de frietkraam definitief moet sluiten.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be