Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Nieuwe Star Wars-attractie in Disneyland Paris

13-09-2014, 13.54 uur

Het hoge woord is eruit: Disneyland Paris gaat de ouderwetse vliegsimulator Star Tours binnen drie jaar vervangen door een moderne variant. De vernieuwingsoperatie moet zijn afgerond voor de 25e verjaardag van het pretparkresort in 2017.

Showdesigner Björn Heerwagen heeft dat bevestigd in een interview met het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. "We zijn op dit moment bezig met het vernieuwen van Star Tours", geeft hij toe. "De attractie moet in ere hersteld worden. Hij staat er al twintig jaar. We willen ook wat speciaals doen voor de 25e verjaardag."

Disney-topman Bob Iger zei vorige maand al dat Disney-themaparken over de hele wereld meer zouden moeten doen met Star Wars. Volgend jaar draait er voor het eerst sinds 2005 een nieuw deel van de sciencefictionreeks in de bioscoop.

Disneyland Paris is het enige Disney-park ter wereld waar de eerste versie van Star Tours, zonder 3D-effecten en interactieve elementen, nog niet is vervangen door 'Star Tours - The Adventures Continue'. Anderhalf jaar geleden vertelde voormalig directeur Philippe Gas al wel dat er plannen waren voor een heel nieuw Star Wars-themagebied. Hij noemde toen geen concreet jaartal.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be