Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Ratatouille in Disneyland Paris zou niet werken als interactieve attractie'

20-08-2014, 17.10 uur

Disneyland Paris heeft de nieuwe attractie Ratatouille bewust niet uitgerust met interactieve schietpistooltjes, omdat de 3D-ride daar minder indrukwekkend van zou worden.

Dat vertelt showdesigner en productiemanager Björn Heerwagen in tijdschrift Park World. "Interactieve attracties zijn niet per se meeslepender", vindt Björn. "Het gaat erom welk verhaal je wilt vertellen. Hier was de intentie om bezoekers mee te nemen op een avontuur, niet om ze een spelletje te laten spelen."

Eigenlijk was Ratatouille bedoeld als een tweedimensionale attractie met alleen animatieschermen, maar dat werd volgens de Disney-imagineer "te kitscherig". Daarom combineerde het pretpark 3D-animaties met echte rekwisieten.

Als het aan Björn ligt, nemen de andere Disney-resorts in Amerika, Japan en China de unieke ride snel over. "Ondanks het Franse thema is dit geen attractie die alleen in Europa past."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be