Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Duits pretpark houdt vast aan Russisch gas

26-08-2014, 13.18 uur

Het Duitse attractiepark Europa-Park blijft hoogstwaarschijnlijk vasthouden aan het Russische staatsbedrijf Gazprom, ondanks mogelijke imagoschade door het hoogoplopende conflict tussen Europa en Rusland.

Gasleverancier Gazprom is sinds 2009 de grote sponsor van lanceerachtbaan Blue Fire. Het gebied rond de mega coaster hangt vol met propaganda voor de geduchte aardgasgigant. Binnenkort loopt het sponsorcontract af.

De escalerende handelsoorlog met Rusland had een reden kunnen zijn om Gazprom uit het pretpark te verbannen, maar Europa-Park maakt geen aanstalten om zich los te weken van de gevreesde Russische firma.

"Er zijn uitstekende gesprekken gaande over een contractverlenging", zegt een woordvoerder van Gazprom. Ook Europa-Park blijft onverminderd enthousiast over de omstreden achtbaansponsor. "We hebben een constructieve samenwerking. Zolang bezoekers hier geen anti-Russische posters komen ophangen, is alles goed."

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be