Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Group

Plopsaland wil Nederlands pretpark overnemen

03-08-2014, 19.07 uur

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor een bestaand Nederlands attractiepark 'Plopsaland' voor zijn naam mag zetten. De Belgische Plopsa-groep is hard op zoek naar een slechtlopend Nederlands park dat overgenomen kan worden.

"Ik denk dat enkele parken in Nederland binnen drie à vier jaar van eigenaar zullen wisselen", voorspelt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof in een interview. "Indien er zich een kans voordoet, dan zou het best kunnen dat we in Nederland nog een park openen."

Met andere woorden: we krijgen binnenkort een Plopsa Slagharen, een Plopsa Hellendoorn of een Plopsa Drievliet. Steve merkt dat heel wat Hollandse pretparken last hebben van de crisis. "De grote gevestigde waarden zoals de Efteling zijn daar wel tegen bestand, maar je voelt dat ook zij wat agressiever te werk gaan."

Op dit moment heeft Plopsa al een klein overdekt parkje in het Drentse Coevorden. Daarmee gaat het redelijk. Nederland is een moeilijkere markt dan België, ondervond Steve. "De concurrentie is veel groter en er heerst een heel zware kortingspolitiek." Over het nabijgelegen Attractiepark Slagharen zegt hij: "Concurrerende parken in de regio dumpen soms tienduizenden kaartjes voor 2 euro of zelfs voor niets."

Meer Plopsa Group
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be