Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling houdt vergunning achtbaan geheim

28-07-2014, 17.11 uur

De gemeente Loon op Zand heeft alle bouwtekeningen van de nieuwe dive coaster in de Efteling binnen, maar wij mogen ze niet bekijken.

Bij het aanvragen van de vergunning voor de achtbaan heeft de Efteling erop aangedrongen om alle bedrijfsgevoelige informatie uit het dossier te halen. Daardoor zijn allerlei documenten over het precieze baanverloop en de indeling van het stationsgebouw, die wel in de inhoudsopgave worden genoemd, niet in te zien.

Helaas staat de Efteling in haar recht: volgens de wet hoeven "bedrijfs- en fabricagegegevens, die vertrouwelijk aan de overheid zijn meegedeeld" niet openbaar te worden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be