Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Achtbanen weer open na dodelijk ongeluk

19-07-2014, 15.11 uur

Nog geen twee weken na een dodelijk achtbaanongeluk in Spanje gaan alle andere achtbanen van hetzelfde type weer draaien. Vergelijkbare rollercoasters in Gröna Lund (Zweden) en Linnanmäki (Finland) waren uit voorzorg gesloten voor onderzoek.

"We hebben begrepen dat het ongeluk in Spanje kon gebeuren doordat technici daar zonder toestemming van de fabrikant aan de beugels hebben gesleuteld", schrijft een woordvoerster van Gröna Lund. "We zijn ervan overtuigd dat onze achtbaan wel volledig veilig is. Onze directeur zal het eerste ritje maken."

Ook de Finse collega's van Linnanmäki hebben ondanks het ongeluk in Spanje weer vertrouwen in hun coaster. De Finnen grijpen de tijdelijke sluiting wel aan om alle stoelen in de bakjes te vervangen. Als dat is gebeurd, kan de attractie weer open.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be