Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling installeert nieuw misteffect in de Piraña

09-07-2024, 08.15 uurBeeld: @SneeuwHeksje

De opknapbeurt van Efteling-wildwaterbaan Piraña was nog niet helemaal af. Deze week is een extra effect in gebruik genomen, dat nog niet actief was bij de heropening op vrijdag 28 juni: extra mist in de vaargeul.

Ongeveer halverwege de attractie varen boten door een smalle, snelle stroom tussen hoge rotspartijen. Ze passeren een brug en een decorstuk dat de Efteling "een half afgebroken en lekkend aquaduct" noemt. De intensiteit van het water kan verschillen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Daar hangt nu mist boven het water, zodat opvarenden de waterval en de spetters minder goed zien aankomen. Het zorgt bovendien voor een mysterieuze sfeer in het Inca-landschap. Eerder werd er al mist toegevoegd aan het begin van de boottocht, direct in de tunnel na het station.

Verbouwd
De Piraña is de afgelopen maanden voor 8 miljoen euro verbouwd. Naast een reeks technische aanpassingen kwamen er nieuwe rotsen, decorstukken en watereffecten. Bij de uitgang werd bovendien een souvenirwinkel gerealiseerd.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be