Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Zeven Geitjes zitten in het donker door stroomproblemen Efteling

08-07-2024, 12.24 uurBeeld: @onnydereg

De Zeven Geitjes in de Efteling kampen met elektriciteitsproblemen. In een filmpje op social media is te zien hoe de bekende sprookjesfiguren meermaals in het donker komen te zitten door het uitvallen van de stroom. De verlichting gaat in korte tijd meermaals uit en weer aan.

Ook de muziek, de geluidseffecten en de bewegingen vallen voortdurend uit. Zodra de stroom terugkeert, komt het tafereel weer tot leven. Dan is ook het gemekker van de geitjes opnieuw te horen. De beelden zijn zondagavond gemaakt. "Energiecrisis", schrijft de maker op X.

De oorzaak is onduidelijk. Een jaar geleden gebeurde iets soortgelijks op de parkeerplaats van de Efteling. Door problemen met de aansturing van elektriciteit gingen lantaarns, spots en andere lampen op het parkeerterrein steeds aan en uit. In mei plaatste de Efteling twee megabatterijen op het parkeerterrein om het stroomnetwerk te ontlasten.

Ganzenborden
Het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes is sinds 1973 aanwezig in het Sprookjesbos. Voorbijgangers zien zes geitjes in hun woonkamer ganzenborden. De zevende heeft zich verstopt in de klok. Buiten aan de deur staat de wolf. Verderop is de moeder van de geitjes onderweg naar de markt.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be