Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stoomtrein Efteling hoeft niet meer wekelijks dicht: tweede locomotief in bedrijf

06-07-2024, 23.27 uurBeeld: @cindy_ve

De Efteling hoeft de Stoomtrein niet meer elke week te sluiten. Vanwege een tekort aan locomotieven was de klassieke attractie de afgelopen maanden regelmatig buiten gebruik. Dankzij het repareren van de locomotief Moortje kan de trein weer dagelijks rijden.

Moortje staat nu op het spoor samen met de loc Trijntje. Laatstgenoemde locomotief staat noodgedwongen één dag per week stil, omdat de ketel dan moet afkoelen voor een schoonmaakbeurt. Bij gebrek aan Moortje was een sluiting tot nu toe de enige optie.

Nu is er dus een back-up. Op dagen dat beide locomotieven actief zijn, is de wachttijd significant korter dan voorheen. Er bestaat een derde locomotief met de naam Aagje, maar die is al jaren buiten bedrijf vanwege problemen met de stoomketel.

Elektrisch
De Efteling heeft aangekondigd dat de Stoomtrein in de toekomst elektrisch wordt. Komende winter introduceert men de eerste door stroom aangedreven loc. "Om de nostalgische ervaring van een ritje in de stoomtrein zo veel mogelijk te benaderen, zullen showeffecten worden toegevoegd", liet men weten in april.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be