Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Protestactie bij Limburgs attractiepark Mondo Verde: 'Dieren zijn geen attractie!'

08-07-2024, 14.35 uur

Het Zuid-Limburgse attractie- en dierenpark Mondo Verde heeft enkele tientallen dierenactivisten op bezoek gehad. Voor de ingang van de bezienswaardigheid in Landgraaf werd zondagochtend en -middag geprotesteerd; een initiatief van dierenrechtenorganisatie Bite Back en de Partij voor de Dieren (PvdD) Limburg.

De dierenvrienden zijn ontevreden over de manier waarop Mondo Verde dieren houdt: in kleine verblijven, naast luidruchtige attracties. Bovendien is naar verluidt veel mis op het gebied van vergunningen, hygiëne en veiligheid. De dieren zouden stereotiep gedrag vertonen, met dwangmatige bewegingen.

De aanwezigen droegen spandoeken met teksten als "Dieren weg uit Mondo Verde!" en "Dieren zijn géén attractie!". Ze willen dat de overheid ingrijpt en de dierentuinvergunning van Mondo Verde afpakt. Naast Bite Back en de PvdD sloot ook de lokale partij SP Landgraaf aan bij de demonstratie.

Toespraken
Op het programma stonden toespraken en muzikale optredens. De demonstranten deelden flyers uit aan voorbijgangers. Aan arriverende bezoekers werd gevraagd om niet het park in te gaan vanwege het vermeende dierenleed.

De landelijke PvdD-fractie heeft onlangs opnieuw Kamervragen gesteld over de kwestie. Daarin spreekt men over een "patroon van ernstige misstanden en dierenwelzijnsovertredingen" bij Mondo Verde.

Inspectierapport
Femke Wiersma, de pas aangetreden minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur, kan nog niet veel over de situatie kwijt. Ze wacht momenteel een inspectierapport af over Mondo Verde. Haar voorganger Piet Adema liet onlangs weten dat hij attractieparken sowieso geen geschikte plek vindt voor dieren.Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be