Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Auto ramt steunpilaar Phantasialand-achtbaan: vier gewonden, attractie dicht

27-06-2024, 14.11 uurBeeld: Mümpfchen

Een automobilist is tegen de constructie van een rollercoaster in Phantasialand geknald. Dat gebeurde op de weg richting de Mystery-parkeerplaats. Een foto toont een witte Ford Mustang die tegen een steunpilaar van de bekende lanceerachtbaan Taron botste. Bij het ongeval raakten vier personen gewond.

Het gaat om jongeren tussen 18 en 20 jaar. Een 19-jarige vrouw zat achter het stuur. Volgens de autoriteiten verloor ze de controle over de wagen. De auto raakte van de weg, brak door een afscheiding heen en kwam tot stilstand bij de achtbaan. Er werden drie ambulances en een spoedarts opgeroepen.

Het incident vond plaats op de Lenterbachsweg, net buiten themagebied Klugheim. De attractie is momenteel gesloten. Vermoedelijk moeten er eerst inspecties plaatsvinden voordat Taron weer mag rijden: men wil er zeker van zijn dat de stabiliteit van de achtbaan niet in het gedrang komt.

Fabrikant
Taron is een multi-launch coaster van fabrikant Intamin uit Liechtenstein, geopend in 2016. In maart dit jaar kwam een 42-jarige medewerker om het leven nadat hij werd geraakt door een trein van de achtbaan. Het Duitse pretpark was op dat moment gesloten voor publiek.Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be