Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Kind naar het ziekenhuis na beknelling in attractie Toverland

24-06-2024, 13.59 uur

In Toverland is een kind bekneld komen te zitten in een attractie. Dat gebeurde vanochtend rond 11.15 uur bij Scorpios, het schommelschip in het Griekse themadeel Ithaka. Toen de veiligheidsbeugel sloot, zat het slachtoffer niet in de juiste positie.

De jonge bezoeker kwam in een verkeerde houding in de beugel terecht, met verwondingen tot gevolg. "We hebben de hulpdiensten ingeschakeld en het kind is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht", meldt een voorlichtster van Toverland aan Looopings.

Vanwege de calamiteit werd het publiek op afstand gehouden. Ithaka ging tijdelijk dicht voor publiek. De wachtrij van houten achtbaan Troy is geëvacueerd via de uitgang. Het Noord-Limburgse attractiepark wenst het slachtoffer veel beterschap. "We houden contact met de familie voor een juiste afhandeling."

Gecontroleerd
Op dit moment is Scorpios nog gesloten. De attractie uit 2010 wordt uitgebreid gecontroleerd voordat bezoekers weer in kunnen stappen, zegt de voorlichtster. Vorig jaar was de schommelboot wekenlang buiten gebruik voor een grote onderhoudsbeurt. Daarbij heeft de technische dienst de constructie volledig uit elkaar gehaald.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be